Biografie

Sinds Oktober 2017 is Jim werkzaam als Piano/keyboard docent bij Popschool Your Song. Hij geeft daar les op de Maandag, Dinsdag en Donderdagmiddag. Hij werkt daar nu zo’n twee jaar als vaste kracht met erg veel plezier. Met een jong en gemotiveerd team staat plezier en samenspel voorop bij de Popschool. Op de woensdag geeft aan huis lessen in de omgeving haarlem bij Music on the Block.

Patronaat – Haarlem, NL

Sinds Maart 2017 is hij bij de coverband Heartbeat gekomen. Op dat moment heette de band nog Hastalavista die al zo’n 8 jaar actief was als partyband in de omstreek van Zaandam. Sinds 2018 is er een nieuwe bandbezetting gekomen en een geheel nieuwe show met passende setlijst. In Juni 2021 hebben wij onze showcase gespeeld in Amsterdam. Uit dit optreden hebben wij beeld materiaal verzameld en zijn wij vervolgens de studio ingedoken om een promofilm te maken die begin September 2022 gereleased is. Ondertussen is hij uitgegroeid tot de bandleider en zorgt hij ervoor dat alles muzikaal in orde is.

Hij heeft nog een aantal jaren bij de band Turn up the 90’s gezeten. De stijlen waren gericht op de 90’s en dan vooral de Eurodance en de happy hardcore om een knallende show te maken. Daarnaast komen ook Vengaboys, freestyler en de Macarena bijvoorbeeld voorbij. In deze band kon hij kwijt wat hij het liefste doet en dat is op het gebied van sound bezig zijn. Hij houd vooral van de energieke bands waarbij dikke synths/ synth pads en dergelijken nodig zijn. Bij Heartbeat zet hij dit nu ook voort.

Daarnaast treed hij ook nog op als akoestisch duo met de zangeres Lianne Kenter bij Ceremonies.

Wekelijks begeleid hij het volwassenen koor “eigenwijs” gelegen in Ursem. Hierbij verzorgd hij de begeleiding voor het koor op de piano. Zij verzorgen samen de vieringen die in de kerk gegeven worden.